Sunday, July 17, 2011

Semalam Di Kota Kuchingku

Baru sampai kuching,kereta buat hal,nasib ada kawan punya kabel jumper,merajuk lantaran lama  ditinggal 2 minggu,terpaksa bawak pusing-pusing pujuk bagi ok,lepas tu bayar tidur sebab dalam bus tidak mungkin dapat tidur apabila lagu dangdut berkumandang.oh dan keesokan(sabtu malam) terus ke konsert Aizat Amdan Borneo Tour,terima kasih kepada Pihak Zakwan n Co. Advocates yang sudi menaja(ya aku mana ada duit nak layan konsert,tiket pun orang bagi,ingat aku kaya?? ). maka berbekalkan kamera aku ke sana mencari tempat di hadapan dalam Rock Zone.

Kenapa aku minat Aizat?tidak begini,aku tidaklah begitu minat tahap teras seperti peminat-peminat lain,lagu-lagu beliau memang menyentuh,dan jujur katakan aku tidak begitu kisah sehingga malam tadi merasakan irama bergenang dalam halwa telinga secara langsung.beliau juga motivasi untuk aku kuruskan badan,haha! :P

Altimet siapa tak kenal?(sila google)agak susah nak menangkap gambar beliau,tidaklah diketahui adakah kerana beliau terlalu banyak bergerak,ataupun aku yang sudah tak fokus nak ambil gambar sebab tengah syok waving my hands in the air dan melompat-lompat(tipu,aku tak lompat)habis nak buat macam mana,dah bertahun melayan lagu Syukur depan laptop,dapat tengok perform depan mata takkan aku nak jadi tripod kat depan tu?,hohoho maaf gambar kurang memuaskan dari segi noise,blur,compo dan apa apa lagi titik kesalahan yang boleh dicari,sedikit gambar yang diambil malam semalam.

Masterpiece Band,juara rentak lagu cats fm,memang bes!


Introducing Amir Jahari,from the street busking made it on stage,
good luck on your journey :)


Tak ingat la sapa nama gitaris ni,guitar straps berkilat-kilat,smart ah


Drawing love in the air





Anas Amdan,abang Aizat Amdan, cool orangnya
Altimet,tak perlu diceritakan lagi,memang ultimate performance!




dendangan lagu Kotarayaku versi Kota Kuchingku :)


Spread The Love











Dendangan Sungai Lui(versi Sape) - Aizat ft Jerry Kamit




Konsert Borneo Tour Urusan Aizat Amdan 16 July 2011

Aizat Amdan
Altimet
Masterpiece
Amir Jahari



6 comments:

  1. thanks,heheee tu la kamu tanak join :P,lalalala

    ReplyDelete
  2. wahhhhh kacak ehhh kualiti gambar ktk..bolehla cousin kmk blaja ngn ktk tokkk :)

    mun sudi singgahlah blog cousin kmk Gadis Nikon :)
    nya minat bidang photography di sinun..she's need the group yg dpt tunjuk ajar :)

    ReplyDelete
  3. huhu thanks,amatur pun kualiti jak hehe,insyaAllah kelak mek singgah,nya xda join group?byk group d kch tok,huhu will do visit her .thanks for d comment :D

    ReplyDelete
  4. pandai la encik anas nassir ni. hehe. cool giler dapat tengok dorang perform

    ReplyDelete
  5. hihi tiket free je bro, :P,tak tau plak ada altimet,kelam kabut aku dibuat nya haha

    ReplyDelete